Alles over hoveniers en de werkwijze

Hoveniers zijn professional die tuinen en andere groene ruimtes onderhouden. Ze planten bomen, struiken en bloemen, maaien het gras en harken de paden. Hoveniers werken soms ook aan het ontwerp van tuinen. Ze adviseren bijvoorbeeld welke planten geschikt zijn voor een bepaalde plek of hoe een tuin er het beste uit kan zien. Hoveniersbedrijven werken vaak samen met landschapsarchitecten.

Soorten hoveniers

Hoveniersbedrijven zijn er in alle soorten en maten. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen, andere bedrijven focussen zich juist op het onderhoud ervan. Hoveniersbedrijven kunnen ook gespecialiseerd zijn in het aanleggen en onderhouden van sportvelden, parken of andere groene ruimten.

Waar moet ik opletten bij het nemen van een hovenier?

Als je een tuin laat aanleggen of onderhouden door een hovenier, is het belangrijk dat je eerst goed informeert. Vraag bijvoorbeeld naar de ervaring van het bedrijf en of ze gespecialiseerd zijn in het soort tuin of onderhoud dat je nodig hebt. Het is ook verstandig om verschillende bedrijven te benaderen en offertes te vragen. Zo weet je wat de kosten ongeveer zijn en kun je bedrijven vergelijken.

W en W tuinen in Hellevoetsluis

wenwtuinen.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van tuinen. Hovenier Wim van der Werf is al ruim 30 jaar actief in de branche en weet dus precies wat er komt kijken bij het aanleggen en onderhouden van tuinen. Het bedrijf is gevestigd in Hellevoetsluis, maar Hoveniersbedrijf Hellevoetsluis kan met zijn team ook tuinen in de omgeving aanleggen of onderhouden.

Tot slot

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken en wie weet komt W&w tuinen ooit uw tuin aanleggen of onderhouden!