De voordelen van een houten tafel

ronde houten tafel

Al door de eeuwen heen gebruikt men hout voor het maken van meubels. Niet alleen zijn houten producten duurzaam en sterk, maar geeft het een warme en natuurlijke uitstraling aan een interieur.

Kiezen voor een houten ronde tafel

Je kiest voor een ronde tafel, omdat je het persoonlijk veel mooier vindt dan een vierkante of rechthoekige. Het past bij de rest van het interieur en de vloeiende lijnen spreken je meer aan dan de strakke hoekpunten. De knoesten en kieren in je tafelblad geeft de tafel een eigen karakter en leven. Bovendien geeft een ronde houten tafel je interieur meer sfeer en tijdens het eten zit je ook echt gezellig met elkaar aan tafel. Geen puntige hoeken waaraan je je kunt stoten en je kunt iedereen goed zien. Let wel dat de ruimte groot genoeg is om een ronde tafel in je huis te zetten, want tegen de muur aan zetten is niet echt een optie. Een ronde houten tafel komt pas echt tot zijn recht als de stoelen het onderstel of poten niet raken. Het is ook niet prettig zitten als de benen tegen het onderstel knellen.

ronde houten tafel

Tijdloos

Je raakt niet zo gauw op houten meubelen uitgekeken. Dat komt omdat hout tijdloos is en duurzaam. Doordat het een natuurlijk product is heeft het de juiste eigenschappen voor uitstekend kwaliteit en kunnen houten meubelen jarenlang mee. Een ronde houten tafel die vervaardigd is van bijvoorbeeld eikenhout kan ook prima tegen een stootje. Laat het tafelblad wel van te voren behandelen met was, olie, beits of lak. Hout kan namelijk etensresten en vochtvlekken opnemen, maar ook afstoten (krimpen en afzetten). Zelfs zonlicht kan je houten tafel verkleuren.

Een ronde tafel brengt mensen echt weer even samen. Tijdens het eten, borrelen of huiswerk maken. Het is de plek om na een drukke dag allemaal weer bij elkaar te zijn en na te praten over de dag.