Een vloer waar u van houdt, van net echt hout!

Er staat niets zo mooi als een vloer van echt hout. Het nadeel van een vloer van echt hout is dat deze vaak enorm veel onderhoud vereist en daarnaast ook nog eens erg duur is in de aanschaf. Er zijn al gelange tijd alternatieven op de markt welke het hout effect nabootsen, maar nagenoeg geen onderhoud vereisen en in de aanschaf ook nog een stuk goedkoper zijn. De vloeren worden volledig of in ieder geval deels gemaakt van plastic. Doordat er plastic in de vloeren is verwerkt, is er bijna geen onderhoud nodig aan de vloer.

Voordelen echt hout

Een houten vloer heeft als grootste voordeel ten opzichte van de (deels) plastic vloeren dat deze de mooiste uitstraling heeft. Echt hout geeft een warm gevoel en kun je soms zelfs nog een beetje ruiken. Daarnaast gaat een houten vloer bijna voor altijd mee, mits goed onderhouden. Ook is hout tegenwoordig te combineren met een vloerverwarming, wat bijvoorbeeld niet kan onder een vloer van laminaat. Daarnaast is een vloer van echt hout beter voor het milieu. De vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en er is dus geen plastic nodig om de vloer te produceren.

Voordelen niet-houten vloer

Een niet-houten vloer heeft ten opzichte van een houten vloer enorm veel voordelen. De PVC en laminaatvloeren vereisen veel minder onderhoud dan een vloer van echt hout. Dit is echter de reden dat hout vaak toch duurkoop is, het onderhoud van een houten vloer is tijdrovend en veel mensen verzaken hier dan ook in. Als de vloer niet goed wordt onderhouden kan deze snel minder mooi worden en beschadigen. Daarnaast zijn de vloeren stukken goedkoper in aanschaf. Een laminaatvloer kunt u vaak al voor de helft van het geld van een echte houten vloer kopen. Een PVC vloer is iets duurder dan laminaat in de aanschaf dan een laminaatvloer, maar nog steeds goedkoper dan een vloer van echt hout. Als u besloten heeft een laminaatvloer te willen aanschaffen, kunnen we u een vloer van Ambiant Laminaat zeker aanraden. Als u voor een vloer van PVC kiest, kunt u het beste gaan voor een Moduleo PVC vloer.