Ga jij voor een donkere of lichte vloer in jouw woning?

De kinderen zijn het huis uit en nu is het jouw beurt om je woning in te richten naar jouw smaak. Je hebt alleen enige twijfels over de invulling van de kleur van jouw interieur. Je kunt kiezen uit legio kleuren, dit is fijn, maar maakt de keuze niet per se makkelijker. Want kies je voor een neutrale kleur? En ga je voor lamelparket of een ander type vloer? Donker of licht? En wat voor tint(en) kies je dan? In dit artikel helpen we bij het komen tot een keuze. Lees snel verder en laat je inspireren! 

Hoe is de sfeer in jouw woonkamer? 

Een lichte of donkere kleur heeft impact op de algemene sfeer in jouw woonkamer. Het is daarom belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Een donkere vloer geeft de ruimte een compacte en warmte glans, terwijl een witte vloer juist voor een ruimtelijk gevoel en een strakke uitstraling zorgt. Hierbij kun je ervoor kiezen om het volledige interieur opnieuw te stijlen op basis van je keuze voor een lichte of een donkere vloer, maar je kunt je ook laten inspireren door je huidige interieur. 

Hoe ruimtelijk deel jij je kamer in? 

Aangezien een donkere vloer voor een compactere uitstraling zorgt en een witte vloer meer ruimtelijk overkomt is het handig om te beslissen wat je liever wilt. Ook het type vloer kan bijdragen aan de ruimtelijkheid. Zo versterkt fineerparket het ruimtelijke gevoel. Wanneer je voor een witte vloer kiest is het aan te raden om de wanden een andere kleur te geven, tenzij je dit op een mooie manier kan aankleden met meubels en decoratie. 

Natuurlijk licht is mooi licht 

Hou bij het kiezen van je vloer ook altijd rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht die de ruimte bereikt. In natuurlijk licht kunnen kleuren heel anders (vaak mooier) uitvallen dan in kunstmatig licht. Stem de keuze van je vloer altijd af op de hoeveelheid natuurlijk licht, maar kijk ook hoe het geheel tot zijn recht komt in kunstmatig licht.