Hier moet je op letten bij het huren van een aanhanger

aanhanger huren

Is het tijd om oud vuil weg te brengen of om van huis te wisselen? Huur dan een aanhanger in plaats van een verhuiswagen. Dit is vaak een stuk goedkoper en het biedt je veel meer flexibiliteit en controle over de verhuizing. Ondanks dat een aanhanger gebruiken een geweldige uitkomst is, is het belangrijk om bewust te zijn van een aantal punten die er bij komen kijken. Dit artikel onderzoekt dat in detail om uw verhuur zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. 

Tip: heb jij een aanhangwagen in Gent of omgeving nodig? Gelukkig kan je jouw aanhanger in Gent huren via Hapert.com. Zo kun je voordelig een of meerdere dagen gebruik maken van een stevige en betrouwbare aanhangwagen.

Controleer of je met een aanhanger mag autorijden

Allereerst is het absoluut belangrijk om te zorgen dat je zeker weet dat jij gebruik mag maken van een aanhanger. Je wilt tenslotte niet in aanraking komen met de politie. Voor sommige aanhangers heb je namelijk een speciaal rijbewijs nodig. Verhuizen is vaak al best duur, dus je wilt voorkomen dat je daarbovenop ook nog een boete krijgt. 

Wanneer mag je met een aanhanger rijden?

Als je in het bezit bent van een rijbewijs B, kun je een aanhanger aan jouw auto koppelen en er mee rijden. Er zijn wel enkele beperkingen waar je aan moet denken. De aanhanger heeft namelijk een specifiek laadvermogen wat niet hoger mag zijn dan 750 kg. Indien de aanhanger meer weegt, moet het algehele gewicht van de auto en aanhanger niet meer bedragen dan 3500 kg. Ook moet je niet vergeten te controleren wat de totale kracht van jouw auto is. Sommige auto’s zijn namelijk niet geschikt om een aanhanger te trekken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je wilt geen verrassingen hebben terwijl je met jouw aanhanger aan het rijden bent. Reserveer daarom altijd een aanhanger ver voordat je hem nodig hebt. Hierdoor heb jij geen onnodige stress wanneer je erachter komt dat er geen aanhanger beschikbaar is. Zorg dat wanneer je de aanhanger gaat ophalen, je al jouw documenten bij de hand hebt. Denk aan een rijbewijs, ID-kaart en betaalkaart. Zodra je de aanhanger hebt, moet je altijd met zorg rijden.