Oplossing wanneer de weersvoorspelling niet klopt

Het vervelendste aan weersvoorspellingen is dat ze niet altijd kloppen. Wanneer je ’s ochtends op je mobiel het weer checkt voor die dag laat je de gordijnen thuis open, omdat het volgens je weer app de hele dag gaat regenen. Maar als je dan eenmaal op je werk zit en je kijkt naar buiten zie je de hele dag de zon schijnen en is er bijna geen wolkje aan de lucht. Je check voor de zekerheid nog een keer de weer app en ziet nu alleen nog maar een zonnetje staan. Super vervelend, want jij hebt vanochtend de gordijnen open gedaan, omdat je dacht dat het ging regenen en nu schijnt de zon vol je huis in en kom jij straks in een bloedheet huis terug. De oplossing hiervoor is Somfy, voor meer over ons, verwijzen we je door naar de website. 

Wat is de oplossing?

Ik hoor je nu denken wat voor oplossing ik dan bedoel? Nou, die is simpel, zonweringen. Je kunt er natuurlijk de gordijnen voor altijd sluiten, zodat je zeker weet dat de zon nooit te fel zou branden in je huis, maar zo krijg je dan nooit daglicht binnen en het is ook niet zo gezellig voor de buren. Zonwering kan dan een goede oplossing zijn voor het tegenhouden van de zon, zonder dat het lijkt alsof je nooit thuis bent. Denk bijvoorbeeld aan screenen, buitenjaloezieën, blinden, persiennes, rol- en raamluiken en ga zo maar door. Allerlei soorten zonweringen die de zon uit jouw huis houden. 

Zonweringen voor elk seizoen

Het voordeel van zonweringen is dat in de zomer je de warmte buiten houdt en in de winter blijft je huis juist goed geïsoleerd tegen de kou. De zonweringen van Somfy werken via automatische sensoren die de zon en temperatuur kunnen waarnemen. Wanneer het te warm buiten wordt in de zomer, gaan de zonweringen vanzelf naar beneden en in de winter is het juist zo wanneer het te koud is, de zonweringen ook naar beneden gaat om de kou juist buiten te houden. Ze zijn dus gemaakt voor elk seizoen en eigenlijk onbreekbaar voor wanneer je graag een slim huis wil.