Tips om te slapen met de warmte

Eindelijk is het weer heerlijk weer. Iedereen wordt meteen vrolijk van de zomerse temperaturen. Het slapen in de warmte is alleen iets minder prettig. Veel mensen liggen lang wakker en kunnen maar niet in slaap vallen door de hitte. Hoewel een airco heerlijk is, heeft niet iedereen dit gemak. Daarom geven wij je in dit artikel graag een aantal tips, waardoor je beter kunt slapen met de warmte. Lees dus snel verder!

Houd ramen en gordijnen dicht

Nu denk je vast “maar ik moet toch ramen juist open zetten?”. Ja dit klopt, maar wel op het juiste moment van de dag. Het is namelijk belangrijk dat wanneer de zon op je slaapkamerraam staat, je deze dicht houdt. Doe hierbij ook je gordijnen dicht, zodat de warmte daar blijft hangen en niet je slaapkamer in kan. Je zult merken dat je slaapkamer een stuk koeler is! Zodra de zon eenmaal weg is, kun je het raam en de gordijnen weer open doen. Zo kan het even goed doorluchten en kun je gaan slapen in een koele tot redelijk koele slaapkamer.

Lakens

Als je gaat slapen met de warmte, is het verstandig om je bed zo koel mogelijk te houden. Ruil je dekbed daarom in voor een dun laken of een sprei. Zo heb je toch nog een deken waar je onder kunt  liggen, maar zal het niet heel warm worden. Stof houdt veel warmte vast, daarom raden we je ook aan om kussens en dergelijken zo min mogelijk op je bed te laten liggen. De sierkussentjes mogen met dit warme weer dus even aan de kant.

Klamboe

Hiernaast zijn er met mooi weer ook veel muggen die graag de nacht verblijven in je slaapkamer. Zorg er daarom voor dat je een klamboe hebt, zodat je niet in de nacht wakker wordt van muggen. Neem eens een kijkje op www.bambulah.com/nl/tweepersoons-klamboes/ voor goede kwaliteit klamboes.