Tips voor het laten bedrukken van je kleding

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het laten bedrukken van kleding. De mogelijkheden van het laten bedrukken van kleding worden ook steeds groter. Zo kun je jouw kleding helemaal naar eigen wens ontwerpen. Ook wordt bedrukte kleding vaak gebruikt als promotiemateriaal, door bijvoorbeeld sponsoren of organisaties. Maar waar moet je precies rekening mee houden als je je kleding wil laten bedrukken? Wij vertellen je er meer over, lees dus snel verder!

Wat voor kleding?

Bij het laten bedrukken van kleding, zijn er meerdere items waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende kledingstukken zijn T-shirts, truien en hoodies. Maar je kunt er ook voor kiezen om rokjes, jurken of bijvoorbeeld rompertjes te laten bedrukken. Dit is afhankelijk van voor wie de kleding bedoeld is. De kwaliteit van de kleding is ook voor elke situatie anders. Een T-shirt voor een vrijgezellenfeest kan bijvoorbeeld van mindere kwaliteit zijn dan een T-shirt die je voor alledaags gebruik wilt gaan dragen.

Pasvorm en maat

Bij kleding bedrukken is het verstandig om van te voren goed na te denken over de pasvorm en de maat. Vaak bestel je shirts online en kies je in de online editor ook en passend ontwerp. Hier zul je dus al een keuze moeten maken in de pasvorm en maat. Zoek daarom op de website naar een matentabel en een beschrijving van de kleding.

Bedrukkingsmogelijkheden

Verder heeft elke drukker weer andere bedrukkingsmogelijkheden. Het is daarom ook goed om van te voren meerdere organisaties met elkaar te vergelijken, zodat je een drukker kiest met de beste opties voor het design dat je in gedachten hebt. Zo kun je vaak een leuke tekst, foto of andere bedrukking toevoegen. Het aantal tekstregels, lettertypen en de grootte van het design kunnen echter weer verschillen per drukker.