Vliegen en insecten buiten houden

schuifdeur hor

We hebben natuurlijk al weer zin in de zomer. Lekker aan het zwembad liggen met een cocktail. En lekker met familie en vrienden barbecueën en borrelen tot laat in de avond in de tuin. Heerlijk.

Zodra de temperaturen omhoog gaan, komt er echter ook een nadeel om de hoek kijken. Vliegende insecten komen namelijk ook weer voor de dag. Het aantal vliegen en muggen nemen dan weer sterk toe. Dit kan al vervelen zijn als je buiten zit te barbecueën en ze zitten op je eten of in je wijn. Maar het is nog vervelender als je ze binnen krijgt. Dat gezoem om je hoofd kan je urenlang uit je slaap houden s’nachts. Een ware nachtmerrie.

Maar je kunt iets doen om de vliegen en muggen buitenshuis te houden. Je kunt namelijk horren plaatsen in deuren en raamopeningen.

schuifdeur hor

Deurhor

Om te beginnen de deurhor. Door het plaatsen van een deurhor kun je de deur zelf lekker open laten staan waardoor je wat ventilatie en frisse lucht binnen krijgt. Een schuifdeur hor is dan een praktische variant. Een schuifdeur hor rolt in zijn geheel op in een cassette die aan de zijkant is bevestigd aan het kozijn. Je kunt ook een scharnierende deurhor kiezen. Deze is ook zeker effectief. Nadeel is dan deze wat meer klappert met het open en dicht doen en deze hordeur blijft er voor zitten. Daarmee bedoelen we dat als je deze na de zomer weg wilt hebben, je deze hordeur helemaal moet verwijderen. Een schuif deur hor kun je in principe in de winter gewoon laten zitten. Hij rolt zich namelijk op in de cassette zoals hierboven genoemd en zit vervolgens dus niet in de weg.

Voordeel van deze voorzet hordeur is wel dat deze over het algemeen goedkoper is dan de schuifdeur hor. Een andere variant van de hordeur is de magnetische. Hierbij zitten de stroken hor voor de deuropening, deze stroken kun je in het midden van elkaar af doen. Vervolgens als je erdoor bent, dan zoeken de middelste stroken elkaar weer open door middel van de magneten en sluiten weer aan.