Waarom visgraat vloeren trendy zijn

vinyl visgraatvloer kopen

In tal van woningen is tegenwoordig wel een vloer in een visgraat patroon terug te vinden. Het ziet er namelijk ook nog eens erg geweldig uit en is een echte eyecatcher. Ook vormt deze vloer de perfecte basis voor vrijwel iedere woonstijl. Maar waarom zijn de vloeren in deze stijl nou zo populair? Je leest alles over dit type vloer en de geschiedenis in dit artikel.

De geschiedenis van visgraat vloeren

De geschiedenis van een visgraat vloer gaat ver terug. Het begon namelijk allemaal met de Romeinen die visgraat patronen maar al te graag gebruikten om hun beroemde rechte wegen aan te leggen in het land. De Romeinen merkten dat stenen in visgraat patroon die over puin werden gelegd extreem slijtvast waren en hierdoor voor een onwijs lange tijd in staat waren om de schokken van het verkeer van het rijk op te vangen. Dit kan overigens ook verklaren hoe visgraat zijn weg vond naar de kledingindustrie en opvallend vaak verscheen in Italiaanse mode van de meest bekende designers.

vinyl visgraatvloer kopen

Je hebt tegenwoordig de keuze uit diverse kleuren

Het beste van alles? Je hebt tegenwoordig de keuze uit diverse kleuren. Hierdoor is er voor iedere ruimte wel een passende kleur te vinden. Van een lichte tint tot zelfs een vloer in het zwart, alles is mogelijk als je ervoor kiest een vloer in een visgraat patroon aan te gaan leggen. Naar wat voor soort kleur gaat je voorkeur op dit moment uit?

Kies voor een erg praktische vinyl visgraatvloer kopen

Kies voor een erg praktische vinyl visgraatvloer kopen. Dit materiaal staat er namelijk bekend om erg onderhoudsvrij te zijn. Ideaal als je huishouden bijvoorbeeld bestaat uit een of meerdere kids.