Wat zijn de positieve effecten van het hebben van een groendak?

Groen op zichzelf kent veel positieve effecten. Zo heeft groen een positief effect op het welbevinden van mensen. Het vermindert stress en zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast zorgt een groene omgeving er ook voor dat mensen weer in contact komen met de natuur.  Daarnaast is groendak onderhoud een groot voordeel omdat groendak weinig onderhoud vraagt. Zo kennen de dakvergroeners ook vele positieve effecten. Maar waarom een groendak?

Waarom een groendak?

Tegenwoordig wordt er door veel mensen gekozen voor een groendak.

Dakvergroeners zijn niet alleen heel mooi, maar ze zijn daarnaast ook heel goed voor het milieu. CO2 zet zich om in zuurstof en neemt fijnstof op uit de lucht. Dit gebeurt doormiddel van de beplanting. Voor zowel de gezondheid als het klimaat werkt dit in zijn voordeel. Naast het feit dat de dakvergroeners een positief effect hebben op de klimaat en het milieu, bieden ze nog meer positieve effecten. 

Meerdere positieve effecten van groendak

Groendak heeft veel positieve effecten. Groendak onderhoud is een groot voordeel omdat groendak weinig onderhoud vraagt. Het gaat hier om de sedum groendak. De vetplantjes die op de sedumdak groeien zijn in staat om zichzelf te onderhouden. Daarnaast zorgt groendak ervoor dat het uw huis isoleert. De planten die op het dak staan zorgen ervoor dat de warmte zowel binnen als buiten behouden wordt. Daarnaast bespaart het in de winter stookkosten terwijl het in de zomer het huis lekker koel blijft. Als laatste zorgt het groendak voor de afvoer van water. Dit komt doordat de planten die op het dak groeien het regenwater opvangen. Dit zorgt er weer voor dat het water minder via de riolen hoeft te worden afgevoerd.