Welke infrarood verwarming is het beste voor het plafond?

infrarood paneel plafond

Hoofd- of bijverwarming?

Als je een infrarood paneel plafond wil, moet je eerst bedenken of het voor de hoofdverwarming is of voor de bijverwarming.

De meeste huishoudens gebruiken het al bijverwarming, omdat en paar panelen aan het plafond hangen, realistischer is dan alle verwarmingen vervangen.

Het gebruik van de panelen als hoofdverwarming is uitgebreider. Elke ruimte die je verwarmt wil hebben, dient dan minstens één paneel op het plafond te hebben.

Vermogen en stroomverbruik

Als je de panelen op het plafond wil gebruiken als hoofdverwarming, moet je eenvoudig berekenen hoeveel minimum Watt je nodig hebt voor de ruimte(s) die je wilt verwarmen.

Bij een 120ºC infrarood paneel heb je per m2 minder Watt nodig, dan bij een 110ºC infrarood paneel.

Een paneel die een hoger oppervlakte temperatuur haalt, heeft minder Watt nodig. De pico bello infrarood verwarmingen halen een hoge oppervlakte temperatuur, terwijl de energievraag laag blijft.

infrarood paneel plafond

Bereken het zelf!  

Let op! De berekening geeft enkel aan hoeveel Wattage je minimaal nodig hebt.

1. Bereken de inhoud van de ruimte. Lengte x breedte x hoogte.

2. Vermenigvuldig de uitkomst met 26. De uitkomst is in Watt uitgedrukt.

Voorbeeld: 4,5m x 6m x 2,5m = 67,5 m3. -> 67,5m3 x 26 = 1 755 Watt.

Tips: voor de zekerheid afronden naar boven en let er op dat de verwarming in een straal van 3 meter verwarmt. Als het plafond hoger is dan 3 meter is het verstandig om contact op te nemen.

Veiligheid

Een keurmerk voor de kwaliteit van infrarood panelen bestaat nog niet. Wel zijn er keurmerken voor de veiligheid van elektromagnetische velden van infrarood panelen en de veiligheid van elektriciteit. De Duitse TÜV, Geprüfte Sicherheit (GS), Made in Germany en KEMA keurmerken zijn hier voorbeelden van.

Ook is er een CE-certificaat die aangeeft dat de fabrikanten van infrarood stralingspanelen, zich aan de regels van de Europese Unie (EU) houden tijdens de productie van de panelen.

Meer weten over een infrarood paneel op het plafond?

Neem contact met ons op!