Wonen in Antwerpen? Dit zijn de leukste wijken!

Antwerpen is een mooie stad om in te wonen. Door op huizenjacht te gaan leer je de stad met zijn verschillende wijken een stuk beter kennen. Er zijn overal Velo punten, dat is het systeem om fietsen te huren. Voor maar een paar euro per dag kan je op elk Velo punt een fiets pakken en de wijken verkennen. Het mooie is, is dat je de eerste dertig minuten gratis krijgt. Op zoek naar vastgoed in Antwerpen? Zoek vastgoed in Antwerpen bij HeylenExclusief.be. In dit artikel een aantal wijken in Antwerpen waar je goed kan gaan wonen.

De wijk het Zuid

In wijk de Zuid vind je verschillende musea en is het culturele hart van Antwerpen. Je hebt er het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Museum van Hedendaagse Kunst en het Fotomuseum. Ook als je niet zo erg van de musea bent is het door deze wijk heel prettig rondlopen. Je hebt er geweldige huizen, gezellige pleintjes en goede restaurants. Er zijn genoeg huizen te vinden als je besluit om in deze wijk te gaan wonen.

De wijk ’t Eilandje

Deze wijk was vroeger een havengebied, maar wordt vandaag de dag steeds populairder om te wonen. Er openen zich steeds meer restaurantjes en bars en het is er heel gezellig. Vooral in de zomer is het heerlijk vertoeven aan het water en is het er lekker druk. Daarnaast is museum MAS in deze wijk een must-see, omdat je op het dakterras een mooi overzicht heb over heel de stad.

De wijk Sint-Andries

Sint-Andries is een typische volkswijk. Er lopen twee bekende straten door deze wijk en dat zijn de Nationalestraat en de Kloosterstraat. Die eerste is een gezellige winkelstraat waar je leuk kan shoppen en de Kloosterstraat staat bekend om zijn antiekwinkels. Is het kopen van allerlei soorten prullaria jouw ding dan is Sint-Andries zeker een aanrader en kan je kijken naar vastgoed dat te koop staat in de wijk Sint-Andries.