Hoe je Graszaad plant

Wanneer je beslist graszaad te plannen om een mooi gazon te creëren rondom uw huis kunt u genieten van alle voordelen die het zaaien van gras u brengt. In dit artikel vertellen wij u een aantal stappen die u kunt nemen wanneer u beslist zelf het gras te zaaien. Wilt u toch professioneel gras laten zaaien? Kijk dan op https://www.moowy.be/ voor meer informatie.

Wanneer kunt u gras zaaien

Het is belangrijk om te weten wanneer u het graszaad kan zaaien, zodat het zaad in enkele weken tijd zich ontkiemt tot gras. Met de juiste timing zorgt u er namelijk voor dat het zaad snel en gezond groeit. Wanneer is dan de beste tijd van het jaar om het graszaad te zaaien? Dit kunt u doen wanneer het warmer wordt na de winter maar zeker niet aan het einde van de lente. 

Kies goed graszaad uit voor uw gazon

Om het zaaien te laten slagen is het ook goed om te kijken of u goed graszaad heeft. U kunt namelijk in verschillende winkels, verschillende graszaden kopen. De prijzen verschillen en ga daarom voor een merk graszaad dat er om bekend staat een mooi groen gazon te kweken.

Hoe kan ik de grond voorbereiden voor ik graszaad zaai

Voor een mooi gezond moet u er eerst voor zorgen dat u naast het goede graszaad ook een goede bodem heeft. Dit doet u door de bodem te reinigen. U verwijdert hiervoor al het onkruid, alle wortels, alle takken en alle stenen die zich in de bodem bevinden. Wanneer u dit niet doet zult u geen egaal gazon krijgen. Ook al zal het gras waarschijnlijk wel groeien, het zal niet zonder moeite gaan en er zal onkruid kunnen groeien. Reinig daarom de bodem zo grondig mogelijk.

Bron: www.moowy.be.