Wat is een vochtbestendig tapijt/kleed? 

Tapijten staan bekend als het perfecte vloer materiaal vanwege hun textuur en esthetische kwaliteiten. Tapijtfabrikanten hebben hun product de afgelopen jaren toegankelijker gemaakt dan ooit tevoren.  Er zijn veel soorten tapijten maar dit kleed is een vochtbestendig kleed. Het tapijt is in staat om het buitenleven te beschermen tegen vocht en andere schadelijke buitenelementen. Het doek maakt het buitenleven niet alleen comfortabeler, het zorgt ook voor de nodige bescherming tegen stof, vuil en pollen. Het beste materiaal voor een tapijt is een materiaal dat vochtbestendig is en niet veel onderhoud vereist. Het tapijt hoeft niet duur te zijn, zolang het maar langer meegaat dan andere opties.

Verschil tussen kleed en tapijt

Een algemeen verkeerd begrepen term is vloerkleed en tapijt. Een vloerkleed is een mat die meestal wordt gebruikt om de grond te bedekken. Het kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals katoen, wol of zijde. Terwijl een tapijt een dikke mat van vezels is die meestal wordt gebruikt om een vloer of andere harde oppervlakken zoals tafels of muren te bedekken. Tapijten zijn ook bekend als karpetten en matten en worden meestal geïnstalleerd in slaapkamers, woonkamers en andere ruimtes waar mensen vaak lopen. Tapijten worden meestal geïnstalleerd op vloeren in slaapkamers, kantoren, wachtkamers, directiekamers en meer.

Let goed op bij het kopen van een tapijt

Flycarpets.nl is een Nederlandse website die een verscheidenheid aan vloerkleden verkoopt in meerdere kleuren en maten. Ze hebben verschillende soorten tapijten, zoals Perzische en Turkse tapijten, moderne tapijten, handgeweven tapijten in Marokkaanse stijl en meer. De gemiddelde prijs van een vloerkleed kan enorm variëren. Dus het is moeilijk te zeggen wat je ongeveer betaald voor een vloerkleed of tapijt. De prijs hangt af van de verschillende factoren zoals het materiaal bijvoorbeeld of het van natuurlijke vezels zoals wol of zijde worden gemaakt. Sommige zijn ook gemaakt van synthetische vezels, maar ze worden nog steeds als duurzamer beschouwd dan tapijten gemaakt van katoen.