Zo bepaal je de juiste hoogte van je bureau

Het bepalen van de juiste hoogte van je bureau is belangrijker dan je denkt. Het is beter voor je rug en nek, je kunt langer en productiever werken en voelt je na een lange werkdag uitgerust. Maar hoe bepaal je nu de juiste hoogte. Deze is namelijk voor iedereen anders. In dit artikel vertellen wij je veel meer over het op hoogte instellen van een bureau voor de juiste werkhouding.

Maar voor je er meer over te weten komt. Een bureau is natuurlijk niet compleet zonder een goede ergonomische bureaustoel. Waardoor je zowel kunt zitten als staan en op die manier de werkhouding voortdurend op een zo goed mogelijk manier kan afwisselen. 

Zorgen voor een rechte actieve werkhouding

Voor iedereen is een goede werkhoogte van een bureau anders. Het is daarom goed om te weten waar je op kunt letten bij het bepalen van een goede werkhoogte en houding. Zo is een actieve houding waarbij rug en benen op een goede manier ondersteund worden heel belangrijk. Zonder een goede houding kom je vermoeid en vaak ook met een pijnlijk lichaam achter je bureau vandaan. Wat uiteindelijk zorgt voor een hoger ziekteverzuim. 

Er is dus alles aan gelegen om de juiste actieve werkhouding aan te nemen. Waarbij als je op de ergonomische bureaustoel zit alles ondersteund zal worden en je een actieve houding hebt. Dat kan in het begin overigens best wel even wennen zijn. Het voelt dan ook als een heel onnatuurlijke houding. 

Stel een bureau in na het instellen van een stoel

Het goed instellen van een bureaustoel is overigens helemaal niet lastig. Zolang je rekening houd met de zithoogte, ondersteuning van de rug en uiteindelijk ook de hoogte van zowel de linker armsteun als de rechter armsteun. Want dat is absoluut het mooie van een goede stoel. Je kunt alles tot in de kleinste details bepalen.

Zoals al eerder aangegeven bepaald je lichaamslengte voor een groot deel de hoogte van een bureau. Deze moet bij zittende werkzaamheden ongeveer 72 centimeter zijn. Wanneer je over staand werken praat bepaald je lichaam helemaal de werkhoogte. Die doorgaans tussen de 62 en 82 centimeter ligt. Zoals je al kunt lezen is dit dus voor iedereen anders.

Waarom is een ergonomische stoel ook belangrijk

Met de komst van zit-sta bureaus is een ergonomische bureaustoel nog belangrijker aan het worden. Omdat je er gemakkelijker uit kunt opstaan. Maar dan zonder dat dit voor een zware belasting van de rug zorgt. 

Nog een goede reden om voor een goede stoel te kiezen! 

Welke stoel je kiest is voor een deel afhankelijk van de wensen die je hebt en hoe zwaar of lang je bent. Zo zullen langere mensen of mensen met meer gewicht een zwaardere stoel voor op kantoor nodig hebben. Er is dus veel om over na te denken bij de aankoop!

Zo heb je de keuze uit een diepere zit of stoel die meer gewicht kan dragen. Hoe beter je een stoel aan je lichaam aanpast hoe meer plezier je van de stoel zal hebben. Met als doel dat je minder lichamelijke klachten hebt en productiever kunt werken.