Zo creëer je een luxe gevoel in huis

Hotel chique noemen we de stijl ook wel. Wie wil er nou niet thuiskomen en het gevoel hebben dat je je sleutels kan ophalen bij de receptie?! Met de tips uit dit artikel creëer jij echt een luxe interieur bij jou thuis. Lees je mee?

Tip 1: Kleur gebruik

Voor een luxe interieur is kleur gebruik ontzettend belangrijk. De kleuren die je kunt gebruiken voor een luxe uitstraling zijn vooral diepe en donkere kleuren. Donkerbruin, okergeel, beige of olijfgroen zijn de luxe kleuren die helemaal in de stijl van nu passen. De kleuren zorgen voor een luxe uitstraling maar maken je huis niet ordinair. De kleuren kan je gebruiken in de meubels, maar ook op de muren of je laat de kleuren terugkomen in je accessoires bijvoorbeeld een mooie salontafel.

Tip 2: Materiaal gebruik

Ook het materiaal van je meubels of accessoires kan zorgen voor een ware luxe uitstraling. De materialen die je voor deze uitstraling kan gebruiken zijn bijvoorbeeld velours, koper of messing. Deze materialen kan je terug laten komen in je meubels, maar je kunt koper en messing ook ontzettend goed verwerken in bijvoorbeeld de keuken.

Tip 3: Ga niet over de top

Wat we vaak zien is dat er teveel kleuren met elkaar gecombineerd worden of dat een woonkamer helemaal vol wordt gebouwd met meubels, dit zorgt al snel voor een ordinaire uitstraling. De kracht van een luxe uitziend interieur zit ‘m vooral in het simpel houden. Zo kan je bijvoorbeeld beter investeren in een mooie bank dan half investeren in veel verschillende meubels.

Meer interieur inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op: https://www.solfelt.nl/